banner13

6.8’lik depremi bir kez daha birebir yaşadılar!

Türkiye’nin sayılı Deprem Eğitim Merkezlerinden bir tanesi olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Türkiye'nin doğusunda ilk ve tek olan bu merkez kapılarını ERTV'ye açtı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Şubat 2020 Cuma 12:25
6.8’lik depremi bir kez daha birebir yaşadılar!

24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ- Sivrice olan 6.8 şiddetinde ki depremde Elazığ ve Malatya'da toplam 41 kişi hayatını kaybetmiş 1607 kişi yaralanmıştı. Bu acıların yanı sıra yıkılan binalar olmuş pek çok binada hasar görmüştü.

Yaşanan bu afet deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi, Tabi deprem bölgesinde yer alan ülkemizde gerekli önlemlerin ve eğitimlerin alınmasının ne kadar önemli olduğunu da.       

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Yeşilyurt Belediyesi tarafından eğitim amaçlı hizmete açılan ve Türkiye’nin sayılı merkezlerinden bir tanesi olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi son yaşanan 68.’lik Elazığ-Malatya depreminin ardından da daha çok ziyaretçi ağırlıyor. Merkez bu kez kapılarını ERTV’ye açtı.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.