banner13

550 kayısı fidanını kırıp çiftçinin emeklerini heba ettiler

Malatya’nın Darende ilçesinde bir kayısı üreticisinin 5 yılda büyüttüğü 600 kayısı fidanından 550’i kimliği belirsiz kişilerce kırılarak tahrip edildi.  

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Mayıs 2022 Çarşamba 14:06
550 kayısı fidanını kırıp çiftçinin emeklerini heba ettiler

Malatya’nın Darende ilçesinde bir kayısı üreticisinin 5 yılda büyüttüğü 600 kayısı fidanından 550’si kimliği belirsiz kişilerce kırılarak tahrip edildi.  

İlçeye bağlı Akbaba Mahallesi Alitepe mevkiinde yaşanan olayda üretici Yusuf Gürbüz, kuzenleri ile birlikte 5 yıl önce arazilerine 600 kayısı fidanı dikti. Aradan geçen süre zarfında fidanlara büyük emek vererek yetiştiren Gürbüz ve kuzenleri, önceki sabah bahçeye gittiklerinde gözlerine inanamadılar. 5 yıl boyunca büyük emek verdikleri 600 kayısı fidanının 550’sinin kırılarak tahrip edildiğini gören kayısı üreticisi Gürbüz, büyük üzüntü yaşadı. 

Kayısı bahçesini bu hale getirmek için 5 yıl harcadıklarını söyleyen Yusuf Gürbüz, “5 yıllık emeğimiz heba olmuştur.  Buradan yetkililerden bu olayı gerçekleştirenlerin bulunması için yardım talep ediyoruz. Bizim bu yörelerde bir kayısı ağacı demek bir insan demektir. Adeta 550 insana kıyılmış gibi, çok üzgün ve mağduruz” dedi.

KAYNAK: İHA

Son Güncelleme: 18.05.2022 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.