banner13

13'üncü şehidin kimliği tespit edildi

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 şehitten 12’sinin kimliği tespit edilmişti. Malatya Adli Tıp Kurumu’nda devam eden teşhis çalışmaları neticesinde, 13’üncü şehidin de Irak Vatandaşı Jotyar Muhsın Husseın olduğu tespit edildi. Böylelikle Malatya’daki kimlik tespit çalışmaları da sona erdi.

22 Şubat 2021 Pazartesi 16:40
13'üncü şehidin kimliği tespit edildi

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaştan kimliği tespit edilemeyen son şehidin de Malatya'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemiyle kimliği tespit edildi.

Kimliği belirlenen şehidin Irak Vatandaşı Jotyar Muhsın Husseın olduğu tespit edildi. Irak Vatandaşı Jotyar Muhsın Husseın’in naaşı Irak’tan gelen ailesi nezaretinde defnedileceği ülkesine nakledildi.

Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “10 Şubat 2021 tarihinde Kuzey Irak’ın Gara Bölgesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen ve otopsi işlemleri Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılarak kimliği belirlenen 12 vatandaşımızın kimlik bilgileri daha önce kamuoyuna açıklanmıştır. Malatya Adli Tıp Kurumu’nda devam eden teşhis ve tespit çalışmaları neticesinde, daha önce kimliği belirlenememiş olan 13’üncü şehidin Irak Vatandaşı JOTYAR MUHSIN HUSSEIN olduğu tespit edilmiş olup naaşı Irak’tan gelen ailesi nezaretinde defnedileceği ülkesine nakledilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu arada, daha önce kimlikleri belirlenen 12 şehitten 11’i memleketlerine gönderilerek defnedildi. Şehit Astsubay Semih Özbey ise Malatya'da toprağa verildi.

Irak’ın Kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristlerce infaz edilerek şehit edilen 13 kişinin cenazesi otopsi için Malatya’ya getirilmişti. 12 şehidin kimliği tespit edilmişti. Irak Vatandaşı Jotyar Muhsın Husseın’in de kimliğinin belirlenmesiyle tüm şehitlerin kimlikleri tespit edilmiş oldu.

Son Güncelleme: 22.02.2021 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.