banner13

Vali açıkladı: Önümüzdeki 15 gün çok kritik! 30 kişiye ceza kesildi

Malatya Valisi Aydın Baruş koronavirüste kentteki son durum ve kısıtlamalara uyulup, uyulmadığı ile ilgili ERTV’ye açıklama yaptı. Genellikle Malatyalıların kurallara riayet ettiğini ifade eden Vali Baruş, 30 kişiye kısıtlamayı ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza yazıldığını açıkladı. Malatyalılara evde kal çağrısı yapan Baruş, önümüzdeki 15 günün kritik olduğuna dikkat çekti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Aralık 2020 Cumartesi 19:43
Vali açıkladı: Önümüzdeki 15 gün çok kritik! 30 kişiye ceza kesildi

Malatya Valisi Aydın Baruş koronavirüste kentteki son durum ve kısıtlamalara uyulup, uyulmadığı ile ilgili ERTV’ye açıklama yaptı. Genellikle Malatyalıların kurallara riayet ettiğini ifade eden Vali Baruş, 30 kişiye kısıtlamayı ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza yazıldığını açıkladı. Malatyalılara evde kal çağrısı yapan Baruş, önümüzdeki 15 günün kritik olduğuna dikkat çekti.

Korona virüs vakalarının yüzde 35 arttığı Malatya’da hafta sunu sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 30 kişiye idari para cezası uygulandı.

Türkiye genelinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan yeni tedbirler kapsamında Cuma akşam saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazartesi sabah saat 05.00’e kadar devam etti. Malatyalılar evlerine çekildi. Cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Fakat kısıtlamaya uymayanlarda cezadan kurtulamadı.

Malatya Valisi Aydın Baruş hafta sonu kısıtlaması ile ilgili ERTV’ye açıklamalarda bulundu.
Malatya’da genel olarak sokağa çıkma kısıtlamasına uyulduğunu ifade eden Baruş, fakat kısıtlamayı ihlal edenlerde olduğunu ve şuana kadar yaklaşık 30 kişiye idari yaptırım cezası uygulandığını açıkladı. Vali Baruş, “Cuma günü saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması bugün devam ediyor, yarın da devam edecek pazartesi saat 05.00’e kadar. Sokağa çıkma kısıtlamasında istisnai durumlar dışında vatandaşlarımızın hiçbirinin sokağa çıkmasına imkan verilmiyor. Genel olarak baktığımızda Malatya’da sokağa çıkma kısıtlamasına uyulduğunu görüyoruz. Bunun için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki istisnai durumlar da olmuyor değil şuana kadar yaklaşık 30 kişiye idari yaptırım uygulandı” dedi. 

Malatya’nın riskli iller arasında olduğunu hatırlatan ve vatandaşlardan kısıtlamalara uymalarını isteyen Baruş, önümüzde 15 günün kritik olduğunu vurguladı, ve şu ifadeleri kaydetti; “Vatandaşlardan ricamız il hıfzıssıhha kurulunun ilan ettiği bu kısıtlamalara riayet etmeleri. Bu kısıtlamalara uyduğumuz müddetçe de Malatya’da salgının durumunu geriye çevirebiliriz. Malatya olarak Eylül ayında sıkıntılı bir sürece girmiştik. Daha sonraki süreçte vaka ve hasta sayısında bir azalma dönemine girmiştik. Ancak bugün baktığımız zaman özellikle yoğun bakım ve entübe hasta sayısında yüzde yirmi artış var. Dolayısıyla şuanda Malatya’da riskli illerimiz arasında. Ve bu durumu geriye çevirebilmek için mutlaka kurallara riayet etmemiz lazım. Bu kurallara riayet edersek önümüzdeki kritik 15 günlük süreç içerside vaka ve hasta sayısını geriye döndürebiliriz. Bunu da başarabiliriz tüm Malatya olarak.”

“Yoğun bakım ve entübe hastaların yüzde 80’inin 65 yaş ve üzeri olduğunu belirten Vali Baruş, “Tekrar vatandaşlarımıza şunu duyurmak istiyorum. Hayatımız her şeyden daha değerli. Kendiniz için, sağlığınız için sevdikleriniz için önümüzdeki 15 günlük süreçte evimizde kalmaya dikkat edelim. Çünkü evimizde kalırsak riskin bizim açımızdan kalabalık yerlerde riskli yerlerde yüksek olması dolayısıyla emniyette olduğumuzu daha fazla hissedebiliriz. Lütfen kapalı yerlere maskesiz hiçbir şekilde girmeyelim, özellikle evler arası ziyaretlere yakınları ziyaretlere davetle kutlamalara kesinlikle gitmeyelim. Misafirlik adetimiz çok güzel bir adet, misafir kabul etmede bizim geleneklerimizde değer verilen bir adet ancak bu adetimize bir müddet ara vermeliyiz. Çünkü Türkiye olarak da Malatya olarak da kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte çok dikkatli olmamız lazım. Özellikle de 65 yaş üzeri vatandaşlarımız bu salgın riskinden çok daha fazla etkileniyorlar. Yoğun bakım ve entübe olarak yatan hastalarımıza baktığımızda yaklaşık yüzde 85’i 65 yaşın üzerinde hayatını kaybedenlerde de öyle. Malatyalı kardeşlerimizden ricamız 15 gün lütfen evlerinizde kalmaya dikkat edelim” şeklinde konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 09.12.2020 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.