banner13

Turgut Özal vefatının 28. yılında anıldı

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 28. yılında Topkapı'da bulunan kabri başında anıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Turgut Özal’ın kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. Erdoğan, törende Kuar’an-ı Kerim okudu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Nisan 2021 Cumartesi 20:13
Turgut Özal vefatının 28. yılında anıldı

17 Nisan 1993 tarihinde hayatını kaybeden Malatyalı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün üzerinde tam 28 yıl geçti.

66 yıllık ömründe Türkiye'nin özgür, demokratik ve sivil bir yapıya kavuşmasına önemli katkılar sağlayan Turgut Özal'ın 28. ölüm yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da anma töreni düzenlendi. 

Anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Özal ailesinin üyeleri katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı törende Törende Erdoğan, Topkapı'daki Anıt Mezar'a Cumhurbaşkanlığı çelengini bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan da merhum Cumhurbaşkanı Özal için İnfitar suresini okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Özal’ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal ile bir süre görüşerek tekrar taziye dileklerini iletti.

Törene katılanlar da Özal ailesine taziyelerini iletti. Özal için dualar okundu.

Semra Özal, törende yaptığı açıklamada, "Bomboş bir dünyada yaşıyorum 28 senedir. O olmayınca benim için her şey boş. Hiçbir şeyin değeri yok, kıymeti yok. Öyle yaşıyoruz işte" dedi.

KAYNAK: İHA/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.