banner13

Şeker hastaları dikkat! Malatya'da üretilmeye başladı...

Japonya’da zorunlu olarak tüketilen ve vücutta onarım başlattığı belirtilen mormiksten yapılan ‘mor ekmek’, Türkiye’de ilk olarak Malatya’da üretilmeye başlandı. Binbir derde deva olan mor ekmeğe Malatyalılar yoğun ilgi gösteriyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
23 Ekim 2019 Çarşamba 15:57
Şeker hastaları dikkat! Malatya'da üretilmeye başladı...

Japonya’da zorunlu olarak tüketilen ve vücutta onarım başlattığı belirtilen mormiksten yapılan ‘mor ekmek’, Türkiye’de ilk olarak Malatya’da üretilmeye başlandı. Binbir derde deva olan mor ekmeğe Malatyalılar yoğun ilgi gösteriyor.

Beyaz ekmeğin sağlık açısından zararlı olduğu her fırsatta dile getiriliyor. Hal böyle olunca vatandaşlar sağlıklı beslenmek adına mor ekmeğe yöneldi.

“Mor ekmek” Türkiye'de İstanbul Üniversitesi, Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin 12 yıllık araştırmaları sonucu Malatyalı Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirildi ve Malatya’da ekmek imalatı yapan bir firma tarafından da üretilmeye başlandı.

Yaklaşık 2 ay önce üretilmeye başlanan mor ekmek’in faydaları kulaktan kulağa duyulup ve aynı zamanda gündemde de sıkça yer almaya başlayınca vatandaşlarda mor ekmeğe yöneldi. Hal böylece olunca firmada taleplere yetişmekte zorluk çeker oldu.

Malatya'da mor ekmek üretimi yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yılmaz, üretim aşamalarını anlattı. Yılmaz, “Malatya 2 aydan beri mor ekmek üretiyoruz fakat direk satışa sunmadık. Dostlarımıza, yakınlarımıza gönderdik önce 2 ay boyunca takip ettik. 2 ay sonra bize çok olumlu geri dönüşler oldu. Şeker hastası olan birinin şekeri 250’ydi ekmeği tükettikten sonra 200’e düştü. Bizde sevindik ve imal ederek piyasaya sunmaya başladık. Şekeri mükemmel bir şekilde baskılayıcı özelliği var. Mamüllere göre miskin dozajını değiştiriyoruz. Tam buğday ununa mor miski vuruyoruz ve mor ekmek oluyor. İçindeki elementler rengini ekmeğe veriyor. Kesinlikle hiçbir katkı maddesi içermiyor. Tam buğday unu zaten sağlıklı üzerine bir de mormiks eklenince ortaya mükemmel şeyler çıkıyor.” Şeklinde konuştu.

Mormiksten sadece ekmek üretilmiyor, aynı zamanda baklava, kurabiye, simit gibi daha birçok ürün vatandaşların damağında adeta eşsiz bir lezzet bırakıyor.

Mormiksin faydaları da saymakla bitmiyor, birçok hastalığa da deva oluyor. Bu hastalıkların başında diyabet, kalp, kanser hastalığı ve obezite geliyor. Diyetisyen Orhan Okşar, mor ekmeğin faydalarını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı. Okşar,Malatya’da üretiliyor olması bizim için gurur kaynağı. Mor ekmek özellikle diyabet hastalığına büyük katkı sağlıyor. Tam buğday ekmeğinin içerisinde bulunan antisiyonin dediğimiz madde yani yaban mersininden, mor duttan ve mor gıdalı ürünlerin pigmentlerinden oluşturulan antisiyonin denilen maddeyle birleşmesi mor rengini oluşturuyor. Bu da şeker hastalığı ve komplikasyonlarının azalmasını sağlıyor.” dedi.

Mormiksin hiçbir katkı maddesi taşımadığını da ifade eden Okşar, mor ekmeğin tüketimi konusunda tavsiyelerde bulundu ve “ ben hastalarıma öneriyorum, kullanmalarını tavsiye ediyorum. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Güvenle kullanabilecekleri bir ekmek çeşidi olarak bundan sonraki hayatlarına ekleyebilirler.” İfadelerini kullandı.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 23.10.2019 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.