banner13

Pütürge 5.2 ile sallandı!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bugün saat 17.02'de Merkez üssü Pütürge Tekeresi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
09 Nisan 2022 Cumartesi 20:40
Pütürge 5.2 ile sallandı!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bugün (9 Nisan) saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar can havliyle kendilerini sokağa attı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. AFAD’dan yapılan ikinci bir açıklamada ise, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." İfadelerine yer verildi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre ise Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli depremin derinliğini 5 kilometre olarak açıkladı. 

Depremde büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı, yaşadıkları korkuyu anlattı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı açıkalmada; “Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun.” dedi.
 
Malatya Valisi Aydın Baruş da deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Sahada araştırma devam ediyor. Can kaybı veya yaralanma vakasına henüz rastlanmadı”  ifadelerini kaydetti.

Pütürge Belediye Belediye Başkanı Mikail Sülük de depremle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Başkan Sülük, ilçede araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

Pütürge’de meydana gelen 5.2’lik deprem, çevre illerden Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'da da hissedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.