banner13

Prof.Dr. Özdemir, Bezmialem Tıp’ın dekanı oldu

Prof.Dr. Ramazan Özdemir, İstanbul’daki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığı görevine atandı.2017 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki görevinden emekli olup İstanbul’daki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçen Özdemir, kısa sürede başarıları ile adından söz ettirdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
01 Ocak 2020 Çarşamba 16:18
Prof.Dr. Özdemir, Bezmialem Tıp’ın dekanı oldu

Prof.Dr. Ramazan Özdemir, İstanbul’daki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığı görevine atandı.2017 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki görevinden emekli olup İstanbul’daki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçen Özdemir, kısa sürede başarıları ile adından söz ettirdi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi, bölüm başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı olarak yaklaşık 27 yıl görev yapan Prof.Dr. Ramazan Özdemir, 2017 yılı Şubat ayında emekli olup, çocuklarının eğitimi için İstanbul’a Bezmialem Vakfı Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçti.

Prof.Dr. Ramazan Özdemir, 2017 yılında göreve başladığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sema Arıcı’nın görev süresinin dolmasıyla boşalan dekanlık görevine atandı. Dekanlık görevine 2 Ocak günü resmen başlayacak olan Prof.Dr. Özdemir’i, ilk kutlayanlar eski dekan Sema Arıcı ile aynı fakültenin eski dekan yardımcısı, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Malatyalı Prof.Dr. Alpay Alkan oldu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yaparken, bu merkezin ‘marka’ isimlerinden olan Prof.Dr. Ramazan Özdemir’in dekanlığa atanması İstanbul’daki Malatyalılar arasında ve Malatya’da büyük bir sevinçle karşılandı.

7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran, hekimliği ve halkla ilişkilerindeki başarısıyla Malatya’nın Ramazan Hocası olan, Turgut Özal Tıp Merkezi’ni marka yapan isimlerin başında gelen, tıp merkezine büyük katkılar sunan, dünyanın çeşitli üniversitelerinde ders veren Prof. Dr. Ramazan Özdemir, 27 yıldır görev yaptığı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gözyaşları ile veda etmişti.

Prof.Dr. Ramazan Özdemir, 1965 yılında Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı yıl TUS ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalında asistan olarak göreve başladı.

1991 TUS’ da Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalını dereceyle, kazandı. 1992 TUS’da İstanbul Haydarpaşa Kardiyoloji, 1993 TUS’da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalını kazandı. 1993 yılında kısa dönem askerlik görevini Erzurum Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi’nde tamamladı.

1995-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde Girişimsel Kardiyoloji alanında ihtisasını tamamladı. 1996 yılında İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalına Yrd. Doç. olarak atandı.

1997 yılında bir süre Başhekim Yrd. olarak görev yaptı ve aynı dönemde Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Kliniği Anjiyo Laboratuarı’nın kurulmasında aktif rol aldı. 1999 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Doçentlik ünvanını aldı. 1999-2001 yılında İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 2005 yılında Profesör ünvanını aldı.

2002 yılında bir sure Almanya Bremen Oldenburg Hastanesi Kardiyoloji Kliniği ve 2004 yılında Hollanda Utrech Alexander Hospital Kardiyoloji Kliniği’nde Girişimsel Kardiyoloji alanında çalıştı.

2005-2008 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı, 2008-2010 yıllar arasında Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Başkanlığı yaptı. 2010-2014 yılları arasında iki defa Türk Kardiyoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2008-2011 yıllarında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptı.

Koroner arter girişimleri yanında, yapısal kapak hastalıklarının tedavisinde kullanılan TAVİ ve MİTRACLİP işlemlerinin öğreticisi ve eğiticisidir. Alanı ile ilgili Ulusal ve Uluslararası 100’ün üzerinde makale ve bildirisi mevcuttur. Klinik Kardiyoloji ve Farmakoloji, Girişimsel Kardiyoloji kitaplarında bölüm yazarlığı yaptı.

2017 yılında İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesinde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı başkanı olarak göreve başladı, 2 Ocak 2020 itibari ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık görevine atanmıştır. Özdemir, Evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Son Güncelleme: 01.01.2020 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.