banner13

Malatya’nın ilçelerinde kar esareti

Malatya’nın Darende, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde de yoğun kar etkili oldu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Ocak 2022 Çarşamba 15:57
Malatya’nın ilçelerinde kar esareti

Malatya’nın Darende, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde de yoğun kar etkili oldu.

Malatya’nın Darende İlçesi’nde de etkili olan kar nedeniyle özellikle birçok kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. İlçe içerisinde geçmekte olan ve doğu ile batıyı birbirine bağlayan D-300 Devlet karayolunda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekipleri aralıksız çalışarak trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor. Belediye ekipleri cadde ve sokakları iş makinalarıyla temizlerken, birçok esnaf iş yerini açmadı.  

Darende İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, kar yağışı nedeniyle yolda kalmış araçlara yönelik gerekli çalışmalar hızla devam ediyor.

Ayrıca yolda kalmış vatandaşlara yemek ikramında bulunularak konaklama gibi ihtiyaçları gideriliyor.

Hekimhan’da Salı günü başlayan ve şiddetli rüzgarla etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkeziyle Malatya arasında bin 250 rakımlı Kızıl Yarma mevkiinde ulaşımda aksamalar meydana geldi. Hekimhan ilçesinden Malatya yönüne araç geçişlerine öğlen sıralarında izin verilmemesi dolayısıyla yolcular ilçe otogarında bekletiliyor. Bu arada, Arguvan İlçesi’nde de kar yağışı devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Arguvan Belediyesi  bağlı ekipler karlı küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Yağış nedeniyle beyaza bürünen Arguvan  güzel görüntüler oluştu. Yağışla hava sıcaklığının sıfırın altında olması nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.                                          

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.