banner13

Malatya’da “Engeller” kalkacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Engelliler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Çalışma Birimi Başkan ve üyeleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Başkan Gürkan, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için gayret ve çaba gösterdiklerini belirterek amaçlarının daha engelsiz bir kent inşa etmek olduğunu dile getirdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Mayıs 2020 Pazartesi 15:22
Malatya’da “Engeller” kalkacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GürkanEngelliler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Çalışma Birimi Başkan ve üyeleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Başkan Gürkan, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için gayret ve çaba gösterdiklerini belirterek amaçlarının daha engelsiz bir kent inşa etmek olduğunu dile getirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Engelliler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Çalışma Birimi Başkan ve üyeleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Gürkan, Battalgazi’de yapılan engelsiz merkezinin Türkiye’nin sayılı merkezlerinden bir tanesi olduğunu kaydederek diğer engelsiz merkezinin yapımının da son aşamaya geldiğini ifade etti. Gürkan, “Engellilik göreceli bir kavramdır. Esas olan gönüllerin, kalplerin engelli olmamasıdır. Bizler yerel yönetimler olarak amacımız engellilerin yaşam seviyesini yükseltmek, şehirlerin engellerini kaldırarak engelsiz hale getirmek. Biz bu konuda gayret ve çaba gösteriyoruz. Şehirdeki sosyal, psikolojik ve fiziki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Battalgazi’de yaptığımız engelli merkezi Türkiye’nin sayılı merkezlerinden bir tanesi oldu. Şu anda da bir tane engelsiz yaşam merkezi yapıyoruz burada da son aşamaya geldik. İç dizayn çalışması yapıyoruz. Biz belediye olarak engellilerin yararına olan bütün projeleri destekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kent Konseyi Engelli Çalışma Birimi Başkanı Naile Altuntaş ise, daha engelsiz bir şehirde yaşamak istediklerini kaydederek bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’dan destek beklediklerini dile getirdi. 

Başkan Gürkan da talepleri not aldırarak gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını dile getirdi.

Başkan Gürkan ziyaretin sonunda engellilere hediye vererek Engelliler Haftasını kutladı.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.