banner13

Malatya'ya şehit ateşi düştü!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit askerlerden birinin Malatyalı olduğu öğrenildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Mayıs 2022 Salı 13:08
Malatya'ya şehit ateşi düştü!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit askerlerden birinin Malatyalı olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bugün teröristlerle çıkan çatışmada, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." Denildi.

Şehit olan 5 askerden birinin Malatyalı Sözleşmeli Er Celal Tekedereli olduğu öğrenildi.

Şehidin Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka mahallesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin evi Türk bayrakları ile donatılırken, ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. 

Şehit sayısı 5'e yükseldi
Yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Tğm. Abdulkadir Güler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.

Yaralı P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay da kurtarılamıyarak şehit oldu
MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi.

ERTV Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.05.2022 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.