banner13

Malatya'ya havalimanı terminali müjdesi

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya havalimanına 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapılacağını açıkladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Ağustos 2020 Pazartesi 17:36
Malatya'ya havalimanı terminali müjdesi

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya havalimanına 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapılacağını açıkladı.

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya Havalimanında incelemede bulunarak, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz’den bilgiler aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk havayollarını halkın yolu yaptıklarını ifade etti. Hava yolunun, halkın yolu olduktan sonra Malatya’nın yıllık yolcu kapasitesinin bir milyona yaklaştığını kaydeden Çalık, bu hızlı yolcu trafiğinin yükselmesinden dolayı elverişsiz olan terminal binasıyla ilgili dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşüp, taleplerini ilettiklerini ve ‘acil bir terminal binasına ihtiyaç’ olduğunu söylediklerini ve mevcut terminal binasının yapıldığını anlattı.

Alanların tahsisi DHMİ’ye yapıldı

Milletvekili Çalık, mevcut terminal binasının 9 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olduğunu anımsatarak, “Bütün ihtiyaçları karşılayabilecek bir alan olmasına rağmen her geçen gün yolcu trafiğimiz artıyor. Malatya büyükşehir Doğu Anadolu’nun cazibe merkezi, yükselen yıldızı konumunda yer alıyor. Dolayısıyla Malatya’mıza yeni bir havalimanı terminal binası gerekiyor. Bu noktada da gerekli görüşmeleri yaptık ve bu talebimizi dile getirdik. Mevcut terminal binamızın hemen yanında 7.Ana Jet Üssü’müze ait arsalar vardı. Genelkurmay Başkanımız ve Hava Kuvvetleri Komutanımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu alanların tahsisi Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) yapıldı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımıza arz edildi

Devir işlemlerinin yapılmasının ardından proje çalışmalarının hızlandırıldığını kaydeden Çalık, yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine havalimanı terminal binası, apronlarla birlikte inşa edileceğini belirtti. Çalık, Malatya’ya yakışan yeni bir terminal binası yapılacağını belirterek, “26 bin 765 metrekare terminal binası, 2 bin 495 metrekare ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, 87 metrekare havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, 500 araçlık otopark, arıtma tesisi, altyapılar inşa edilecek. Büyükşehir olan Malatya’mıza yakışan bir terminal binasını kazandıracağız. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin ile bir görüşme yaptık ve 2020 yılı içerisinde yatırım programına alınması konusunda projenin hızlandırılmasını talep ettik. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal’a teşekkür ediyoruz, hızlanan bu projeye çok ciddi bir destek verdi. Şuanda Cumhurbaşkanımıza arzı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na yaptığımız ziyarette de projeyle ilgili gerekli desteği istedik, bakanımızda sonuna kadar projeye destek vereceğini ve Malatya’ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırılması gerektiğini ifade etti" diye konuştu. AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, Malatyalıların ve uçakla seyahat edenlerin ihtiyacını hissettiği yeni terminal binasının projesinin hazırlandığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.