banner13

Malatya protokolünden Kurban Bayramı mesajları

Kurban Bayramı dolayısıyla Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
08 Temmuz 2022 Cuma 15:45
Malatya protokolünden Kurban Bayramı mesajları

Kurban Bayramı dolayısıyla Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

Malatya Valisi Sayın Hulusi Şahin’in Kurban Bayramı mesajı
“Kıymetli Malatyalı hemşerilerim; Bayramlar, toplum olarak karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, barışın, millet olma bilincinin birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, sevinçlerimizi paylaştığımız özel günlerdir. Bizleri manevi iklimiyle saran, kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramına ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır. Milli ve dini değerlerin, gelenek ve göreneklerin günden güne unutulduğu günümüzde, bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duyguları kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir.Kurban ibadetini yerine getirirken, biçare durumda olan muhtaçların, hastaların, kimsesizlerin hanelerine bayramın sevinç ve mutluluğunu taşımak adına elimizle birlikte gönlümüzü birbirimize açmak, yapılacak yardımları gönülden ve severek yapmak kardeşlik hislerimizin güçlenmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Mübarek Kurban Bayramı aynı zamanda kutsal hac ibadetinin ifa edildiği günleri kapsamaktadır. Bu münasebetle, Hac ibadeti için mukaddes topraklarda bulunan vatandaşlarımızı tebrik ediyor, Hac ve Kurbanlarının kabul olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.

Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmelerini temin etmek üzere Valiliğimizce gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınmıştır. Bu sevinçli günlerin hüzne dönüşmemesi için tüm sürücülerimizden trafik kurallarına hassasiyetle uymalarını rica ediyorum. Bu vesileyle, milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği uğrunda hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve şehit ailelerimize minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Kurban Bayramının birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle bütün hemşerilerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, esenlikler diliyorum.”

Milletvekili Öznur Çalık’tan Kurban Bayramı mesajı 
“Bayramlar, bizleri biz yapan değerlerdir. İfa ettiğimiz toplumsal yaşama bereket, zenginlik, mutluluk, sıcaklık, samimiyet katan bayramlar; birliğin, beraberliğin, birlikteliğin temin edildiği özel günlerdir. Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır. Tarihinin her döneminde mazlumun ve mağdurun yüküne omuz vermeyi şiar edinmiş bir medeniyetin mensupları olarak; dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çalık, mesajında şunları kaydetti: “Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, dünyanın her neresinde yardıma muhtaç varsa daima yanlarındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bu maneviyatın gücüyle, bizleri yüzyıllardır bir ve beraber tutan değerlerimizin daima bilincinde olmalı, bayramlarımızı amacına uygun bir şekilde idrak edilmesini sağlamalıyız. Menfi ve fevri davranışlardan uzak kalmayı; elleri semaya, gönülleri Yaradan'a açmayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle; Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofraları bereketli, kalpleri rana kılmasını, Kutsal Topraklar'da Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul, dualarınının kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Malatyalı hemşehrilerimizin, Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı canı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Rabbim’den temenni ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan Kurban Bayramı mesajı  
Vatandaşların huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ayrıca bayramda yola çıkacak tüm vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını ve uykusuz yola çıkmamalarını istedi.  Başkan Gürkan, bayramların dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günler olduğunu dile getirerek, “Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli, özel ve müstesna zamanlardır. Kurban Bayramı ise inancımızda önemli bir yere sahiptir. Bayram günlerinin milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği özel günlerdir. Birlik ve beraberlik şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar; Sıla-i rahimlerin yapıldığı, komşuların ziyaret edildiği, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadığı ve ziyaret edildiği özel günlerdir. Gönül gönüle olduktan ve tedbirlere riayet ettiğimiz müddetçe mesafelerin bir önemi olmadığını bilen bizler, yine ihtiyaç sahiplerine ulaşabilir, çocukları sevindirebilir ve dargınlıkların giderilebilmesi için yeni fırsatları hayata geçirebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar 'dan Kurban Bayramı mesajı  
“Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği, müstesna günlerdir. Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir. Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Hazreti İbrahim’den beri süren bu kutlu ibadeti, evlatlarımıza da dipdiri bir şekilde aktarmakla mükellefiz. Sevgi, huzur, mutluluk ve sağlık içinde nice bayramlar geçirmemiz dileğiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere Malatya’lı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’den Kurban Bayramı mesajı  
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mesajında manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmesi için ekiplerin bayram boyunca çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Güder, “Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bayramlara bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun. Kurban kaynaştırır, kurban paylaştırır, kurban zenginle fakiri kucaklaştırır. Kurban birliktir, beraberliktir, bir araya gelmektir; bayramla hasıl olan manevi huzura hissedar olabilmektir. Şüphesiz her ibadetimiz Allah içindir, Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Oruç ibadeti nefislerimiz için nasıl ki bir terbiye yöntemiyse, Kurban ibadeti de, bizler için teslimiyet ve sadakat dersidir. Bu öyle bir ders ki, bizlere sırf Allah rızası için nefislerimizden geçmeyi ve nefeslerimizden feragat etmeyi öğretir. Yüce Allah, yüreğimizden sadakati, teslimiyeti ve muhabbeti eksik etmesin. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için ilçemizdeki tüm hazırlıkları tamamlamış bulunuyoruz. Personelimiz tüm bayram boyunca vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamda bayramlarını geçirmeleri adına sahada olacaklar. Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak olan sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, sevinç günü olan bayramların keder gününe dönüşmemesi için dikkatli şekilde araç kullanmalarını önemle rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Allah’tan bu mübarek bayramın, ülkemiz, milletimiz ve İslam Alemi için hayırlara vesile olması, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Battalgazili Hemşehrilerimizin, tüm Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’nı tebrik, hep birlikte daha nice bayramlara erişebilmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez’den Kurban Bayramı mesajı  
''Bayramlar, bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız, milli ve manevi değerlerin en üst seviyede yaşandığı, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı, sıkıntılardan uzaklaştıran, umut ve sevincimizi artıran, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren günlerdir. Milletimizin gelecek nesillere bırakacağı en büyük değer, köklü kültür ve medeniyet geleneğinin kazandırdığı dayanışma ruhu içerisinde ailelerimizle, çocuklarımızla, komşularımızla ve milletçe idrak edeceğimiz özel bayram günleri olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Demez, mesajını şöyle tamamladı:
''Büyüğüyle küçüğüyle, gurbette yaşayanıyla, aile fertlerinin bir araya geldiği, özlemlerin giderilip dostlukların tazelendiği bu özel günlerin, tüm İslam âleminde nice güzelliklere vesile olmasını; huzur ve güven içinde geçmesini diliyorum. Bu duygu ve düşünceyle, mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Mehmet Bülbüloğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı  

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu yayımladığı mesaj ile Kurban Bayramını kutladı.

Başkan Bülbüloğlu mesajında, “Milletimizin en temel değerlerinden olan; sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı dini bayramlarımızdan olan bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşkusuz kestiğimiz kurbanlar insani duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır. İnsanları birbirine yakınlaştıran, aynı duygu ve düşüncelerle buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve beraberliği sağlayan bu özel günlerde, başta yakınlarımız olmak üzere, kimsesizler, yaşlılar, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın bayramını kutluyor. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçirmektir temennimiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 08.07.2022 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.