banner13

Malatya Protokolünden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Aralık 2021 Cuma 14:39
Malatya Protokolünden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

Engelli bireylerin toplum içerisindeki önemini belirten Tüfenkci, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.dedi.

"Birçok düzenleme yapıldı"

Tüfenkci, engellilere yönelik çalışanlardan da bahsederek, "Hükümetimiz bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda daha aktif biçimde yer almalarını sağlamak için birçok düzenlemeler yaparak, engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılımı ve desteklenmesi için her geçen gün yeni kolaylıklar sağlanmaktadır.

Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatarak, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum.

Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

Engelli vatandaşlarımızın üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta yer edinmeleri, rol üstlenmeleri en doğal haklarıdır. Her bireyin engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek sorumluluğu taşıması gerekir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ile AK Parti iktidarı olarak en öncelikli politikalarımızdan biri engelli vatandaşlarımıza hayatın her alanında yer alma fırsatı sunmak olmuştur.

Son 20 yılda engellilerimizin yüzünü güldürecek birçok projeye imza attık. Gerçekleştirdiğimiz reformlarla büyük mesafeler kat ettik. Sosyal politikalarımızın eksenine insanı yerleştirdik ve insanın memnuniyetini esas aldık. ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibini asla unutmadık, göz ardı etmedik.

Engelliler Hakkında Kanun ve düzenlemelerle Türkiye’de ilk kez 1500 maddelik engelliler hukuku oluşturduk.

Türkiye; Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’yi imzalayan ilk ülkeler arasında yer almaktadır.

Eğitimde, sağlıkta, bakımda, maddi ve manevi her açıdan engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerdeki zaafiyetleri ortadan kaldırdık.

Bu manada AK Parti olarak, tüm engellerin ‘engel’ olmaktan çıkartılarak ortadan kaldırıldığı, engelli kardeşlerimizin hiçbir ayrıma tabii tutulmadığı güzel bir Türkiye’yi tasavvur ediyor, sosyal politikalarımızı da bu anlayışa yönelik olarak şekillendiriyoruz. Hükümetimiz, Partimiz ve yerel yönetimlerimiz olarak engelli vatandaşlarımıza önem veriyor ve onların sorunlarını çözüme kavuşturmak, engelsiz bir hayat inşa etmek için gönülden çalışıyor, çabalıyoruz.

Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu müstesna günün engelli kardeşlerimize yönelik hassasiyet ve duyarlılığı arttırmasını temenni ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza, aileleri ve sevdikleriyle birlikte; sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum.

MHP Malatya Milletvekili Ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu'nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nün; engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak ve onların içinde bulundukları sosyal, psikolojik ve ekonomik durumu derinden kavramak için iyi bir fırsat sunacağına inanıyorum.

Bu itibarla engelli olmanın ne demek olduğunu, engelli kardeşlerimize uzatacağımız duygudaşlık eli marifetiyle derinlerimizde hissetmemiz mümkün olacaktır.

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır.

Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli kardeşlerimiz spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarılarla bizleri onurlandırmaktadır.

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, engelli vatandaşlarımız konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığın artmasını diliyor, her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğiyle, Engelli kardeşlerimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sosyal hayatta daha çok yer almaları, huzur ve refahlarının artması için gayret ve çabamızla her daim yanlarında olduğumuzu ve engelli vatandaşlarımızın haklarının savunucusu olduğumuzu ifade ediyor, herkesi bu duyarlılığa davet ediyor,tüm engelli vatandaşlarımız olmak üzere ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

“Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almalarını sağlamayı, becerilerini geliştirmeyi, sosyal hayata uyumlarına ilişkin hizmetleri yapmayı ve istihdamlarına katkıda bulunmayı öncelikli görevlerimizden biri olarak görüyoruz.

Şehrimizi engelli kardeşlerimiz için kolay ve yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her zaman tüm vatandaşlarımızı, engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmaya ve sorunlarının giderilmesi yönünde yürütülen çalışmalara destek olmaya davet ediyorum.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Engelliler Koordinasyon Merkezimiz de engelli vatandaşlarımıza yönelik çeşitli kursların yanısıra EKPSS eğitimleri de verilmektedir. Tekerlekli Sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız için Tekerlekli Sandalye Bakım Atölyesi kurduk. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Japonya tarafından hibe edilen 2 adet özel dizayn edilmiş engelli minibüsünün hizmete alınmasıyla birlikte toplam 6 adet engelli minibüsümüz ile de engelli kardeşlerimize yardımcı oluyoruz.

Yine Dünya Engelliler Günü olarak kutlanan bugün de Büyükşehir Belediyemiz, BELSOS A.Ş. ve İş Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile down sendromlu kardeşlerimizin istihdam edileceği Gülenyüzler Cafe’nin açılışını yapacağız.

Yaptığımız bütün yatırım ve hizmetlerimiz de benzer şekilde engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun bir şekilde düzenlenmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

“Sevgi, Dayanışma Ve Empati İle Engelsiz Bir Yaşamı Hep Birlikte Sağlayacağız”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Engelli insanlarımıza göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak ve hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle yayımladığı mesajında; “ Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Engelli vatandaşlarımız geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri son derece önemlidir. Engelli vatandaşlarımız, toplumun gerçeği ve vazgeçilmez bireyleridir.

Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte sağlayacağız. Özel hemşehrilerimizin yanında olmak her şeyden önce insan olmanın bir sorumluluğudur. Toplumun içerisinde, özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içerisinden tüm engelleri kaldırarak, hayata katılımlarına destek olarak yaşamlarını daha da güzelleştireceğimize inanıyoruz

Engellere takılıp kalmadan yaşama sıkıca sarılmanın, her şeye rağmen yaşamın tadını doyasıya çıkarmanın, engellerle en etkin mücadele yöntemi olduğu unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

"Ülkemizde; eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi bir çok alanda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekansal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin tüm bireylere eşit dağıtılmasının ne denli önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Unutulmamalıdır ki engellilik birey ve ailesi için birçok zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmektedir. Yaşanan bu zorluklar ve sorunlarla mücadele sürecinde bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle yılın her günü birlikte çalışalım. Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım” ifadelerini kullandı. Demez, engelli bireylerin çalışma koşullarından, koruyucu önlemlerine kadar birçok düzenlemenin mevcut olduğunu belirterek, "Hukuk düzenimiz içinde; engelli bireylerin sosyal ve iş hayatına katılımını sağlamaya yönelik birçok yenilik barındırmaktadır. Kanunlarımız, işyerlerinde çalışan işçi sayısı, engelli çalışanlara özel sosyal sigorta düzenlemeleri, koruyucu önlemler, çalışma saat ve koşulları, siyasal ve yargı alanına katılım yönünde birçok düzenleme içermektedir. Malatya Barosu olarak daha önce olduğu gibi bugün de hukuk düzenimizin engelli bireylere yönelik yapacağı tüm düzenlemeleri yakından takip etmekteyiz. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Malatya İnşaat Müteahhitler Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu'nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;

Engelliliğin sosyal hayatı engelleyen bir kusur olarak değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerinin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biridir. Bu sorumlulukların en iyi şekilde yerine getirilmesi için istatistiki verilere ihtiyaç bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Tüm zorluklara rağmen birçok alanda önemli ilke imza atan engellilerin başarılarını takdir ettiklerini ifade eden Bülbüloğlu, “ Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 03.12.2021 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.