banner13

Malatya protokolünden 24 Kasım mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
23 Kasım 2021 Salı 17:11
Malatya protokolünden 24 Kasım mesajları

24  Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

Tüfenkci’den Öğretmenler Günü mesajı  

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  

Tüfenkci, mesajında kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerin çocukların hayata hazırlanmalarında önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti. Toplumun vazgeçilemez saygın bir unsuru olan öğretmenlerin fedakar gayretlerinin, gelecek adına umut ışığı olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Gelecek, eğitimcilerimizin elinde şekillenecektir. Dünyada ekonomisiyle, teknolojisiyle ve her şeyden önemlisi nitelikli insan gücüyle daha da gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olmak, öğretmenlerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir. Öğretmenlerimizin, taşıdıkları sorumluluklarının bilinci ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hükümetin en çok bütçeyi eğitime ayırdığını belirten Tüfenkci, "Eğitim sistemimizde yetişecek kuşaklar, mesleki ve teknik bilgileri sayesinde, gelecek yıllarda ülkemizin lokomotif gücü olacak. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım" ifadelerine yer verdi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı;

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim ve öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedir.

Yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarla dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle; saygıdeğer öğretmenlerimizin bu onur gününü kutlarken; eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle, selam ve saygılar sunuyorum.

Kahtalı’dan Öğretmenler Günü mesajı  

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kahtalı, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak, “Öğretmenlerin bizim medeniyetimizde, tarihimizde ve dinimizde çok müstesna bir yeri vardır” ifadelerini kullandı.

Kahtalı, mesajında öğretmenlerin kutsal bir görev ifa ettiğini belirterek,  “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin millî, manevî değerlerimiz doğrultusunda bilgi ve kültür düzeylerini, böylelikle de hayatlarını şekillendirenler öğretmenlerimizdir. Ülkemizin dört bir yanında, zor koşullarında dahi yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimizin bu kutsal görevini geleceğe dair inançlarıyla sevgiyle yerine getirdiğine şüphemiz yok. Öğretmenlerin bizim medeniyetimizde, tarihimizde ve dinimizde çok müstesna bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz hayatı boyunca ilme ve ilim öğretmeye ne kadar önem verdiğini bizlere her fırsatta göstermiştir. Yine Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum' demesi belki de günümüz öğretmenlerinin ne kadar saygın olduğunu ve öğretmenlerimizin ne kadar ciddi bir sorumluluk sahibi olduklarını göstermektedir. Medeniyetimizde de öğretmenlik mesleği hep kutsal ve saygın bir meslek olarak görülmüş ve öğretmenlerimize büyük değer verilmiştir. Ülkemizin, öğretmenlerimizin elinde yetişen bilinçli, ülkesini ve milletini seven, sorgulayan ve kendisini her zaman geliştiren gençlere ve nesillere ihtiyacı vardır. Öğretmenlerimizin bu noktada üzerine düşeni yapacağından asla şüphe duymuyoruz.  Ben bu vesile ile kıymetli çocuklarımıza eğitim hayatlarında ve onları yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize onurla yürüttükleri görevlerinde başarılar diliyorum.  Değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten tebrik ediyor, görevi esnasında şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.                                          

Fendoğlu’ndan Öğretmenler Günü mesajı  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, Öğretmenler Günü mesajında, “Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen zayıf düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir” dedi.  

MHP Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Fendoğlu, “24 Kasım 1928 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmesiyle yıllardır kutlanan bu güzel günde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için kaliteli bir eğitim-öğretim süreci geçirilmesini diliyorum. Bir Milletin Milli, Ahlaki ve Kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenler, yapıcı, oluşturucu ve fedakar, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. insanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir” ifadelerine yer verdi.

Fendoğlu, mesajını şöyle tamamladı:

"Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen zayıf düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir. Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde, İnsan yetiştirmek gibi kutsal bir görev olan öğretmenlik mesleğini icra eden tüm öğretmenlerimizi kutluyor, hayatları boyunca yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyorum. İrfanı ve vicdanı hür milli ve evrensel değerlere vakıf nesiller yetiştirmek gibi ulvi ve idealist bir görev ifa eden; görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk’a yürümüş olan bütün öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, esenlik temenni ediyor, bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü içtenlikle kutluyorum.”

Başkan Gürkan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Gürkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Gelecek nesillerimizi emanet ettiğimiz fedakâr öğretmenlerimizin bu çok anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmenlik mesleğinden gelen biri olarak ‘Öğretmenler Günü’ benim için ayrı bir önem arz etmektedir.

Sevgiyle, şefkatle, sabırla, vatan ve millet sevgisini öğrencilerine nakşeden öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Ben de bir eğitimci olarak, bu mesleği icra etmenin her daim gururu ve mutluluğunu yaşadım.

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ inancından, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak eldir. Çağdaş, modern ve gelişmiş ülkeler arasında yer almanın temelinde, yetişmiş insan gücü yer almaktadır. Yetişmiş insan gücü de ancak ve ancak eğitim ordusuyla mümkündür.

Karanlığa ışık saçan, yarınlarımıza umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır. Bugün özellikle ülke olarak teknoloji ve silah sanayi alanında geldiğimiz nokta eğitimli insanlarımızın emekleri sayesinde mümkün olmaktadır. Bugün artık dışarıdan bilgi ve teknoloji ithal eden bir ülke değil bunları ihraç eden bir ülke haline geldik. Milletimize ve ülkemize içinde bulunduğumuz bilgi çağında bu değerleri veren öğretmenlerimizin katkıları ise hiçbir şekilde yadsınamaz.

Bu vesileyle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Öğretmenlik, sevgi, şefkat ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, geleceğimizin büyük güvencesidir.” dedi.

Kutlama mesajında; öğretmenliğin, fedakârlık, özveri ve sabır gerektiren, dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olduğunun ifade eden Başkan Çınar, “ Memleketimizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, hiç şüphe yok ki öğretmenlerimize aittir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, sadece bilginin öğretilmesi için çaba göstermez aynı zamanda istediğimiz davranışların çocukta kalıcı olmasını sağlamak içinde emek ve gayret sarf eden, hepimizin hayatında özel bir yer kaplayan müstesna insanlardır.

Öğretmenlerimiz her devirde yaşadıkları toplumun âkil insanı, yol göstericisi, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumundadır. Şüphesiz ki ülkemiz; sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir.

Anne ve baba şefkatinden sonra öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller ne kadar güçlü olursa yarınlara dair umutlarımız da o kadar güçlü olacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri için fedakârca çalışan öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim.” dedi

Başkan Güder’den Öğretmenler Günü mesajı  

Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Öğretmenlerimiz, bizim gelecek ümidimiz, milli ve manevi değerlerimizin, birliğimizin, dirliğimizin, benliğimizin ve kimliğimizin teminatı, aynı zamanda bu zenginliklerimizin yarınlara aktarılmasını sağlayan varlık köprülerimizdir” ifadelerini kullandı.  

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güder, mesajında öğretmenlik mesleğinin tarihimiz ve kültürümüzdeki anlam ve önemine değinirken, öğretmenlerin geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi çok büyük bir sorumluluğu da üstlendiğini bildirdi.

Toplumda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir önemi bulunduğunu kaydeden Başkan Güder, mesajında, "Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda derin ruh köklerimizden beslenen milli ve manevi değerlerimizin yılmaz bekçileridir. İlk emri ’oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu öneme paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Her yönüyle örnek olan öğretmenlerimizin her bireye doğruyu göstermek ve yönlendirmek gibi özel bir sorumluluğu vardır. Bir öğretmenin ’öğreten’ kimliği her zaman devam etmekte, okulda ve özel hayatlarında bu sürmektedir. Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bizler “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyor, her zaman destek oluyoruz. Bu milli bir sorumluluktur. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde de öğretmenlerin emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Özellikle gençlerimiz öğretmenlerinin değerini çok iyi bilmeli, saygı ve sevgi yönünden hiç bir eksik davranış içerisinde bulunmamalıdır. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarı olacak öğrencilerimizi yetiştirmeye devam edeceklerine olan inancımla; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü, içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum ifadelerini kullandı.

24  Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Malatya protokolü günün anlam ve önemine dair mesajlar yayımladı.

                                            

Demez’den Öğretmenler Günü mesajı  

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, Öğretmenler Günü mesajında, “Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir” ifadelerini kullandı.  

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez,  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Demez, mesajında, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür” ifadelerine yer verdi.

Demez'in mesajında "Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan ancak öğretmen sayesinde ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, "Öğretmenler, Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.' Bu duygu ve düşünceler ile baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, ülkemizin geleceğini omuzlarında taşıyan kahraman tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz" denildi.

Başkan Özcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Özcan mesajında, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın gereksinimlerine uygun, bilgili, donanımlı ve yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetişmesini sağlayan öğretmenlerin kutsal bir görevi üstlendiğini belirtti.

Türkiye’nin dört bir yanında görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren tüm öğretmenlerin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Özcan, mesajda şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlara önce okumayı, sonra ilim irfanı ve hayatı öğreten öğretmenlerimiz her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir. İyi yetişmiş, donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği genç nesillerin, toplumu medeniyet yarışında ileri götürecek en büyük güçtür. Topluma şekil veren, yön verenlerin başında öğretmenlerimiz gelir. Çocuklarımızın başarısında, vasıflı bireyler olarak toplumda yer almasında en büyük pay onlarındır. İnsan yetiştirmek ve hayata kazandırmak gibi yeryüzündeki en zor sanatı başarıyla icra eden öğretmenlerimiz bu nedenle insanlık tarihi boyunca tüm toplumların büyük sevgi ve saygısına mazhar olmuş müstesna bir mesleğin seçkin temsilcileridir. Bir insanı topluma yararlı bir fert olarak kazandırmayı, dünyanın en büyük zenginliği olarak gören öğretmenlerimiz en büyük hürmeti ve saygıyı hak etmektedir. Kısaca, her şeyi şekillendiren temelde öğretmenlerimizin verdiği eğitimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, vatanın her bölgesinde her şartta görevini özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Son Güncelleme: 24.11.2021 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.