banner13

Malatya'da yılın ilk kuzuları dünyaya geldi!

İlkbahar mevsiminin müjdecisi olarak görülen kuzulama dönemi başladı. Malatya’da 2020 yılının ilk kuzuları dünyaya geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Şubat 2020 Çarşamba 11:21
Malatya'da yılın ilk kuzuları dünyaya geldi!

İlkbahar mevsiminin müjdecisi olarak görülen kuzulama dönemi başladı. Malatya’da 2020 yılının ilk kuzuları dünyaya geldi. Baharın müjdecisi olarak görülen kuzu doğumları başladı, ağıllar kuzuların artarak tatlı bir melodiye dönüşen sesleriyle doldu.

Beş ay önce gebe kalan koyunların bazıları ikiz ve üçüz doğurarak, yetiştiricilerinin yüzünü güldürüyor.  Yetiştiriciler bir taraftan Zorlu yaşam şartlarına rağmen sürülerini iyi beslemeye çalışıyor diğer taraftan da yeni doğan kuzuları soğuk hava ve hastalıktan korumak için çareler arıyor. 

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kuzulama döneminin yaklaşık 2 ay süreceğini de ifade ederek, küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akın, “İlk katımlar 9. Aydan itibaren başladığı için 2020 kuzuları doğdu. Burada bir emek var ve bizde bu emeğe saygı gösteriyoruz. Yetiştiriciler gece gündüz demeden koyunlara bir çocuk gibi bakıyorlar. Telef olmasınlar diye yanında kalıyorlar, gerek çoban gerek kendisi. Bu anlamda meziyetli bir iş. Ama doğal ve organik küçükbaş hayvancılığın her anlamda desteklenmesi gerekiyor. Bu anlamda her zaman yetiştiricilerimizin yanındayız. Yetiştiricilerde gerek eğitim anlamında gerek panel, panayır, yarışmalara katılıp buradan alacakları belgelerle ekstradan hem destek alabilirler hem de pratikle tekniği birleştirerek hayvan telefinin, parazitlerle mücadelenin önüne geçebilirler. Gerek çoban kurslarımız, gerek parazitlerle mücadele, gerek kırkım kurslarımız da devam ediyor. Yetiştiricilerimizin en zorluk çektiği aylar. Şubattan itibaren başlıyor, Mart sonu Nisan başına kadar doğumlar devam ediyor. İlk koyunlarımızı kuzularını verdi. Bereketli olmasını diliyorum. Daha fazla üretim istiyoruz. Doğal ve organik hayvancılığın desteklenmesi anlamında herkesten destek bekliyoruz.” diye konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.