banner13

Malatya basını tek yürek oldu! “Gazetecileri susturamayacaksınız!”

Malatya’nın deneyimli gazetecilerinden TRT haber muhabiri Burhan Karaduman’ın saldırıya uğraması sonrasın Malatya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensupları tek yürek oldu ve olayı basın açıklaması ile kınadı. Gazeteciler, gazetecilerin susturulamayacağını ifade etti. Gazeteci Burhan Karaduman ise bu saldırıya maruz kalmasının tek sebebinin mesleki çalışmaları olduğunu ve gerçeklerin er yada geç ortaya çıkacağına inandığını belirterek, “Bir kalemi kırmak istediler yüzlerce kalem harekete geçti” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
30 Ekim 2021 Cumartesi 20:21
Malatya basını tek yürek oldu! “Gazetecileri susturamayacaksınız!”

Kernek Meydanında düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve Kernek Meydanı’nın açılış törenini takip ederken, görevi başında saldırıya uğrayan Malatya’nın deneyimli gazetecilerinden TRT haber muhabiri Burhan Karaduman’a en büyük destek meslektaşlarından geldi. 

Karaduman’ın saldırıya uğraması sonrasında Malatya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensupları olayın yaşandığı Kernek Meydanında, Burhan Karaduman’ın da katılımıyla, yaptıkları açıklamada, bu alçak saldırının gazetecileri susturamayacağını ifade ettiler.

“GAZETECİLERİ SUSTURAMAYACAKSINIZ, GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Basın mensupları adına açıklamayı ERTV Program yapımcısı Hülya Kaya yaptı. Kaya, “Görevini icra eden, Malatya'nın emektar, dürüst ve cesur gazetecisi, değerli arkadaşımız Burhan Karaduman, törenlerin devam ettiği bir sırada, alçakça bir saldırıya uğramıştır. Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş başta olmak üzere, kentin tüm üst düzey yöneticilerinin hemen yanı başında Gazeteci Burhan Karaduman'a yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor; gerçekleri, sadece gerçekleri yazan gazetecilerden rahatsız olanları, rahatsız etmeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz. Kernek Meydanı'nda; yapılan bu saldırı, sadece Gazeteci Burhan Karaduman'a, tüm basına ve halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı; aynı zamanda, basın özgürlüğünü güvence altına alan Anayasamıza karşı, ilaveten de yeri ve zamanı itibariyle Malatya Valisi Aydın Baruş başta olmak üzere Malatya protokolüne ve Malatya'nın huzuruna, ayrıca kamu görevleri nedeniyle itibarlarına karşı girişilmiş kirli bir saldırıdır. Bu saldırı, devlet protokolünün yanı başında gerçekleştirme cüretini gösterilmesi yönüyle Devletimize yönelik bir meydan okumadır aynı zamanda. Bu nedenle, Devletimiz, bu saldırıyı tüm yönüyle aydınlatmakla mükelleftir. Bu saldırının hesabı derhal sorulmalı, failler hukuk çerçevesinde en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Saldırının tetikçileri yetmez, bu tetikçilerin varsa azmettirenleri de ortaya çıkarılmalıdır. Anayasamızın 28. Maddesinde, "Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır" hükmü yer almaktadır. Malatya'daki Devlet görevlileri, Anayasamızın bu amir hükmünün gereğini yapmak zorundadır. Gerçekleri yazmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğiz... Gazetecileri susturamayacaksınız. Burhan Karaduman yalnız değildir, tüm gücümüzle yanındayız.” ifadelerini kaydetti.

“BİR KALEMİ KIRMAK İSTEDİLER YÜZLERCE KALEM HAREKETE GEÇTİ”
Görevi başında alçakça saldırıya uğrayan TRT Haber muhabiri Burhan Karaduman da yaptığı açıklamada; “Hiç bir dönemde şu yaşıma kadar şahsi bir meselem olmadı. Yani benim direysel olarak bana böyle alçakça yapılan saldırı nedeniyle düşmanım da olmadı. Bu saldırının tamamen mesleki çalışmamdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ancak şunu ifade edeyim, Malatya’daki tüm gazeteci arkadaşlarıma dostlarıma, ağabeylerime, ablalarıma çok teşekkür ederim. Gördüm ki yalnız değilim. Benim 4 kişilik bir ailem var, gördüm ki benim yüzlerce kişilik ailem varmış. Bir kalemi kırmak istediler ama yüzlerce kalem harekete geçti. Ben tüm medyaya özellikle teşekkür ediyorum. Emniyet ve valilik 7/24 olayı takip ediyor. Ben inanıyorum ki her şey ortaya çıkacaktır. Hiç bir şey gizli kalmaz. Mutlaka ortaya çıkar. Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkma gibi güzel bir yanı var. Ben inanıyorum ki gerçekler ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kulandı.

Öte yandan Malatya'da haber takibi sırasında TRT Malatya muhabiri Burhan Karaduman'ın darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 30.10.2021 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.