banner13

Koca: Bayram sonrasında özgür olabiliriz

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,"Yeni vaka sayısı binin altına düştüğünde bu rakam nihai başarının işaret fişeği olacaktır" dedi. Koca, "Bayram günleri için veremediğim haberleri sonrası için verebilirim. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. " ifadelerini kullandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Mayıs 2020 Çarşamba 17:36
Koca: Bayram sonrasında özgür olabiliriz

Corona virüs Bilim Kurulu, yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu değerlendirmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı. Vaka sayıları ve hastaların durumunun ele alındığı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirildi, önlemler ele alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

İşte Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başlıkları:

"Koronavirüse karşı mücadelemiz, yakın dönemdeki en büyük seferberliğimizdi."

"Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz."

''Mücadelenin daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz."

"Risk hala dolaşımdadır. Yeni hasta sayısının azalması güvence değildir. Sokağa maskesiz çıkılmamalı, sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır."

"Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum."

"Yarın itibarıyla iş yerlerinde, o iş yerinde uyulması gereken kuralları gösteren afişler ve rehberlerle karşılacaksınız."

"(Hayat Eve Sığar) Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek."

"Uygulamaya önce şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz."

"Sağlık turizmi sezonunu erken başlattık. Talebe, müracaata göre gerektiğinde charter seferler düzenlenebilecek."

iha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.