banner13

Kemal Sunal ölümünün 20. yılında anılıyor

Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Malatya’nın yetiştirdiği en büyük sinema oyuncularından Kemal Sunal'ın bugün ölüm yıl dönümü. 3 Temmuz 2000 yılında kaybettiğimiz Yeşilçam'ın büyük yıldızı Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılışının üzerinden 20 yıl geçti. Usta sanatçı mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Temmuz 2020 Cuma 19:09
Kemal Sunal ölümünün 20. yılında anılıyor

Türk sinemasının usta sanatçısı Kemal Sunal vefatının 20’inci yılında mezarı başında anıldı.

Türk sinemasının usta sanatçısı Kemal Sunal vefatının 20’inci yılında kabri başında anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yapılan anma törenine büyük oyuncunun eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal, kızı Ezo Sunal, sevenleri ve dostları katıldı. Anma töreninde usta sanatçı için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Kemal Sunal’ın ailesi ve sevenlerinin anma töreninde duygusal anlar yaşadığı görüldü. Törenden sonra basına açıklama yapan Ali Sunal ise tek tesellisinin babasını kızı Narin Sunal’la tanıştırırken evde bol bol Kemal Sunal olacağını düşünmesi olduğunu ifade etti.

“Çok zor tabi ama artarak büyüyen sevgi de büyük bir teselli oluyor bize”

Kemal Sunal’ın yokluğunun çok acı olduğunu dile getiren Gül Sunal, “Yavaş yavaş onsuz yaşamayı artık kabullenmeye başlıyorum ben. Çok zor tabi ama artarak büyüyen sevgi de büyük bir teselli oluyor bize. Hiç yalnız bırakmıyor sevenleri. Çok güzel şeyler yaşıyoruz ama yokluğu da çok acıklı “ diye konuştu.

“Artarak devam eden çok hak ettiği bir sevgiyi görüyordur diye umuyorum”

Babasını çok özlediğini ve kendilerini bir şekilde teselli etmeye çalıştıklarını belirten Ali Sunal, “20 sene oldu. Artarak devam eden çok hak ettiği bir sevgiyi görüyordur diye umuyorum. Şimdi bizim bir heyecanımız var. Torunu oldu. Çok özledim. Tek tesellim 3 yaşından sonra babamla Narin’i tanıştırırken bol bol evimizde Kemal Sunal olacak diye düşünüyorum. O günü bekliyorum ben de. Bir şekilde kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz “ dedi.

Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol alan Kemal Sunal, 83'üncü filmi "Balalayka"nın çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta, kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi nedeni ile 3 Temmuz 2000'de 56 yaşındayken hayatını kaybetti ve İstanbul'daki Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

iha

Son Güncelleme: 03.07.2020 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.