banner13

Kaza şehitleri gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı

Adana’nın Kozan ilçesinde trafik kazasında şehit olan 2 asker, İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı.  

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Nisan 2022 Pazar 14:52
Kaza şehitleri gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı

Adana’nın Kozan ilçesinde trafik kazasında şehit olan 2 asker, İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı.  

Adana-Kozan karayolu Mansurlu kavşağında otomobil ile askeri aracın çarpıştığı kazada şehit olan Malatyalı Jandarma Astsubay Çavuş Burak Şahin (27) ve Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan (28) için Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şahin ve Avan’ın naaşları cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Türk bayrağına sarılı şehitlerin naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına konuldu. Bu sırada gözyaşlarına boğulan şehit yakınları ağıt yaktı. Şehit yakınlarını kadın askerler teskin etmeye çalıştı. Saygı duruşuyla başlayan törende Adana İl Müftüsü Hasan Çınar şehitler için dua okudu. Duanın ardından şehit naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Astsubay Çavuş Burak Şahin'in cenazesi İstanbul’a, Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan'ın cenazesi ise Osmaniye'nin Düziçi ilçesine uğurlandı.

Törene Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Tamer Dağlı, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cüneyt Arıkan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Adana İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş ve çok sayıda kamu kurum müdürü ile komutanlar katıldı.

Öte yandan Malatyalı Şehit Şahin'in İstanbul’daki baba evine ve sokağa Türk bayrağı asılırken, şehidin ailesine çok sayıda akraba, seveni ve mahalleli baş sağlığı diledi. 

KAYNAK: İHA

Son Güncelleme: 10.04.2022 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.