banner13

Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıkladı! Mevcut uygulama devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda şehirlerdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan vatandaşlardan kurallara riayet etmelerini istedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
15 Mart 2021 Pazartesi 20:02
Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıkladı! Mevcut uygulama devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Son dönemde yeni reform programları ile milletin huzuruna çıkıyoruz. Türkiye'nin istikrar mücadelesini istiklal ve istikbal mücadelesi gibi önemli görüyoruz. Kovid 19 virüsünün ülkemize de sirayet etmesinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Salgında vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bu dönemde büyük bir fedakarlık sergileyerek virüse karşı en ön cephede yer alan tüm sağlık çalışanlarımıza ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Son bir astrın en büyük sağlık felaketi olan salgına karşı devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Bilim Kurulumuzun değerlendirmeleri ışığında aldığımız kararları en hızlı ve en etkin şekilde hayata geçirdik. Salgın döneminde her alanda attığımız ilave adımlarla ülkemizin altyapısını daha da güçlendirdik.

“YAPILAN AŞI SAYISI 11 MİLYONU AŞTI!”

Dünyada aşı uygulamasını başlatan ilk ülkeler arasındayız. Yapılan aşı sayısı 11 Milyon 500 Bine ulaştı.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ MART SONUNDA BİTİYOR!”

3,7 Milyon çalışanımıza 30 Milyar TL'lik kısa çalışma ödeneği verdik. Uygulamayı Mart sonunda bitiriyoruz.

“MEVCUT UYGULAMAYI BİR SÜRE DAHA SÜRDÜRME VE GELİŞMELERİ YAKIN TAKİP ETME KARARI ALDIK”

Bugüne kadar salgın denetlemelerinde 32 Milyon TL'ye yakın idari para cezası uygulandı.

Sağlık Bakanlığımız salgının illerimizdeki seyrini yakından takip ediyor. Son 2 haftaki gelişmelerin üzerinde etraflıca durduk. Kimi illerimizde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen hastaneye yatış, entübe ve yoğun bakıma yansımasını sevindirici gelişme olarak değerlendiriyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakında takip edeceğiz.

Bugünkü toplantımızda şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak bu meselenin üstüsünden hep birlikte geleceğiz.

Vatandaşlarımızın riski azaltmalarını, şehirlerini bu musibetten kurtulma mücadeleye destek vermesini rica ediyorum. Tedbirlere uymamız sayesinde yeniden kısıtlamaların ve yasakların geleceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.