banner13

Bakan Soylu'nun istifası kabul edilmedi! "Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etti"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşam saatlerinde hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağında yaşanan olumsuz görüntülerin ardından görevinden istifasını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ise istifayı kabul etmediğini duyurdu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Nisan 2020 Pazartesi 16:48
Bakan Soylu'nun istifası kabul edilmedi! "Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etti"

içişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından yaşanan süreçteki olumsuzluklar ve gelen tepkiler üzerine istifa ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, twitter hesabı üzerinden “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.

Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık. Allah milletimizi korusun” şeklinde açıklama yaptı.

Bu kararın ardından gözler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çevrildi ve istifa kararının kabul görüp görmeyeceği merak konusu oldu.

Kafalardaki oluşan sorulara Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu. İstifa kararının ardından İstanbul’a dönen Soylu’nun telefonundan irtibat kuruldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan istifayı kabul etmediğini bildirdi.

Erdoğan'ın kararının ardından Süleyman Soylu, Twitter hesabındaki istifa açıklamasını sildi ve 
"Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir.

Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu artırmıştır.

Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah..." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.