banner13

65 yaş ve üstü için yeni kısıtlamalar...

İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili yeni kısıtlamalar getirdi. Bu gruptaki vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını 10.00- 16.00 saatleri arasında kullanabilecekler, semt pazarlarına ise 17.00’den sonra giremeyecekler.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Eylül 2020 Cuma 18:57
65 yaş ve üstü için yeni kısıtlamalar...

İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili yeni kısıtlamalar getirdi. Bu gruptaki vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını 10.00- 16.00 saatleri arasında kullanabilecekler, semt pazarlarına ise 17.00’den sonra giremeyecekler.

Kurulun kararı şöyle:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 10.09.2020 Perşembe günü 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. 27. ve 72. maddeleri uyarınca Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsurlarından biri toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit etmesidir.

Ancak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız, büyük risk altında olmalarına rağmen toplumsal hareketliliğin içine girmekte, pazar yerleri gibi kalabalık ortamlarda bulunmakta, zorunlu olmadığı halde toplu taşıma araçlarında seyahat ederek hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturmaya devam etmektedirler.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, kalabalık ortamlarda bulunması, özellikle günlük mesainin başlama ve bitim saatleri ile insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu saatlerde toplu taşıma araçları ile durak yerlerini kullanmaları kendi sağlıkları ve toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturarak salgının yayılmasına ve vaka sayısını artırarak vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesi riski ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.

İlimiz genelinde, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile karantina koşullarına yeterince uyulmaması nedeniyle hastalığın yayılım hızının artması, vaka sayısı ile beraber hastanelerde yatan hasta sayısının önemli oranda artış göstermesi, bu durumdan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın diğer toplum kesimlerine göre daha fazla etkilenmesi nedeniyle sağlıklarının korunabilmesi amacıyla pazar yerleri gibi kalabalık ortamlarda bulunmalarında ve toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmalarında kısıtlamaya gidilmesi gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda, 11 Eylül 2020 tarihinden itibaren;

1- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını her gün sadece 10.00-16.00 saatleri arasında kullanabilmelerine,

2- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ilimizde kurulan semt ve ilçe pazarlarına saat 17.00’den sonra girmelerinin kısıtlanmasına,

Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.”

Son Güncelleme: 11.09.2020 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.