banner13

4,5 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem daha!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bugün saat 02.32'de Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden yaklaşık yarım saat sonra Elazığ, 4.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem ile daha sarsıldı ve bu depremler başta Malatya olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
01 Şubat 2020 Cumartesi 18:55
4,5 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem daha!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) verilerine göre, merkezüssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bugün saat 02.32'de Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 7 kilometre derinlikte ölçülürken, Elazığ merkez ve Malatya başta olmak üzere çevre ilçelerde de hssedildiği öğrenildi. Henüz depremle ilgili, can ya da mal kaybı açıklanmadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise, depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini ise 6 kilometre olarak duyurdu.

4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Saat 02:32'de gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından saat 03.03'te ise yine merkez üssü Sivrice'de gerçekleşen 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin derinliği ise AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre yine 7 kilometre olarak ölçüldü. 

KAYNAK: İHA


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.