banner13

Sütbank Mağdurlarına Yeni Teklif

Sütbank, paralarını ödeyemediği üyeler için yeni bir teklifte bulundu. Konya'da üyelerinin parasını ödemediği iddiasıyla "DKC Hayvancılık"(sütbank) hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı mağdurlar için yeni bir hamle geldi firmadan…

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Mayıs 2019 Cuma 23:03
Sütbank Mağdurlarına Yeni Teklif

Sütbank, paralarını ödeyemediği üyeler için yeni bir teklifte bulundu. Konya'da üyelerinin parasını ödemediği iddiasıyla "DKC Hayvancılık"(sütbank) hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı mağdurlar için yeni bir hamle geldi firmadan…

İddiaya göre DKC Hayvancılık, mağdurlara hayvan yemiyle ödeme yapmayı teklif etti. Konya'nın Karapınar ilçesinde üyelerinin parasını ödemediği iddiasıyla nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatılan "DKC Hayvancılık"ın mağdurları paralarının ödenmesini bekliyor.

İlçede yem üreticisi A.D'nin 2015 yılında "DKC Hayvancılık" adı altında çok ortaklı Sütbankı kurdu.  Çok ortaklı süt üretimi platformuna katılan bin 500 üye paralarını son dönemlerde geri alamayınca, şirkete gitti “inekler öldü” cevabını aldı. Bin 500 üye inekleri öldüğü cevabını alınca olayın şokunu atlatamadı.

Çok ortaklı firmanın internet sitesi  olan "dkchayvancilik.com" adresinden ve sosyal medya hesaplarından "İnek kiralama projemiz" başlığı atıldı. Bu başlık altından sıfır risk, cazip yatırım ve yüksek kar amacı söylemlerine inanarak sisteme dahil olan üyelerin şimdi umudu, Karapınar Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmanın kendileri lehine vereceği kararda.

SÜTBANK MAĞDURU ANLATTI…
Süt bankacılığı mağduru olan ve Konya'da yaşayan B.Y,  sisteme nasıl üye olduğunu anlattı.

2016'da yatırım amacıyla sisteme kayıt yaptığını belirten mağdur şahıs, firmaya 198 bin TL yatırdığını söyledi.  Mağdur B.Y. çiftlik bank sahibinin kendisine çiftliği gösterdiğini ve çiftlikte gördüklerinin etkisinde kaldığını ifade ederek, "Sağlam bir firma olarak gördüm ve güvendim. Sahibi çevresinden tanınan saygın bir iş adamıydı. Bizde bölgenin kalkınmasına ekonomik anlamda katkı sağlamak istedik.  Çiftlikte 30 kinini çalıştığı söylendi bize. İneklerin sigortalı olduğunu söylediler.  Son aylarda ödeme alamamaya başladık. Telefonuma gelen bir mesaj üzerine şok yaşadık. Telefonuma ‘533 inek öldü’ diye mesaj geldi. Çiftliğin yolunu tuttum kapısının kilitli olduğunu gördüm. Bir çalışanı görünce ona ineklerin ölüp ölmediğini sordum.  Çalışan öyle bir şeyin olmadığını söyleyince dolandırıldığımızı fark ettim. Benden biraz süre istediler ama ben de suç duyurusunda bulunarak durumda şikayetçi oldum.”  şeklinde konuştu.

'HAYVAN YEMİ' İLE ÖDEME TEKLİFİ
Yaşadıklarını anlatan mağdur B.Y. “Şimdi mağdurları çağırıp bir yemekte topluyorlar sözleşmeleri ve teminat senetleri karşılığında uzun vadeli senet sunuyorlar.  Bazılarına ise hayvan yemi verdiklerini duydum.  Yem üretimi yaptığından dolayı sözde borcu karşılığında ödeme yapıyor.  Çok fazla üyesi olduğunu daha sonrasında öğrendim ve şaşırdım çünkü ‘yaklaşık 40 üyemiz var’ diyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KonyaSütbankDkcHayvan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.