banner13

Memura ve emekliye çifte zam yolda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Memura ve emekliye çifte zam yapılacağı yönünde açıklama yaptı. Ağbal, memura ve memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 3.5 zam yapılacağını aynı zamanda enflasyon farkı zammı yapılacağını açıkladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Haziran 2019 Pazartesi 15:42
Memura ve emekliye çifte zam yolda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Memura ve emekliye çifte zam yapılacağı yönünde açıklama yaptı. Ağbal, memura ve memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 3.5 zam yapılacağını aynı zamanda enflasyon farkı zammı yapılacağını açıkladı. Ağbal, Haziran ayı enflasyonu dahil olmak üzere ek olarak yüzde 2,39’luk zamın yolda olduğunu böylece en düşük memur aylığının 2 bin 839 TL’den 3 bin 50 TL’ye çıkacağını belirtti. Memur emeklilerinin en düşük maaşı ise bin 978 TL’den 2 bin 94 TL’ye çıkarılması planlanıyor. Bu rakamların üzerine enflasyon ne kadar ise ona göre bir ekleme yapılacak.

Bakan Ağbal, açıklamayı gündemi değerlendirdiği NTV yayınında yaptı. En düşük seviyedeki memur maaşlarının enflasyon farkıyla ne kadar olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağbal, yılın ilk 5 ayında 2,39 oranında enflasyon farkı oluştuğu belirtti. Haziran ayında enflasyon bunun üzerine konulup memurlar ile emeklilere zam yapılacağını açıklayan Ağbal, enflasyonun da bunun üzerine eklenerek memur ve emeklilere zam yapılacağını duyurdu. Bakan, Haziran ayında enflasyon sıfır çıksa dahi yüzde 2.39 oranında ek zam yapılacağını söyledi.

Ağbal, Temmuz'da yapılacak yüzde 3,5 toplu sözleşme zammı ile en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını belirterek en düşük aylığın bin 978 TL’den 2 bin 94 TL’ye çıkacağını ifade etti. Ağbal'ın aktardığına göre, enflasyon kadar zam alan en düşük SSK emekli maaşı bin 570 liradan bin 670 liraya, en düşük Bağkurlu emeklisi aylığı da bin 405 liradan bin 495 liraya yükselecek. Haziran ayında enflasyon ne kadar çıkarsa dmemur ve emeklileriyle Bağkur ve SSK emekli maaşlarına ilave olarak eklenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.