banner13

Malatya'da ekmeğe zam kapıda!

Malatya’da ekmeğe zam yapılması planlanıyor. Şuan 1,5 TL’den satılan 200 gram pide ekmeğin önümüzdeki aydan itibaren 2 TL’den satılması için çalışma başlatıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Mayıs 2021 Cumartesi 20:19
Malatya'da ekmeğe zam kapıda!

Malatya’da, 1,5 TL’ye satılan 200 gram pide ekmeğin fiyatının 2 TL’ye çıkarılması için çalışma başlatıldı.  Haziran ayı itibariyle ekmeğin 2 TL’ye satılması planlanıyor.
  
Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, ekmeğe zam yapılacağını açıklayarak, Un’dan doğal gaza, asgari ücretten elektriğe, kiradan, akaryakıta kadar ekmek üretimine yansıyan birçok ürünün fiyatı arttı. Dolayısıyla, birçok maliyet artışı nedeniyle biz de pide ekmeğine bu ay veya önümüzdeki ay içinde zam yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ekmeğe zam şart”
Malatya’da ekmeğin en az 2 TL’ye satılması gerektiğini belirten Büyükelçi, pandemiden kendilerinin de etkilendiğini ve yüzde 20 kapasite ile çalıştıklarını vurguladı. Büyükelçi, “Korona virüs salgını nedeniyle birçok şeye zam yapıldı. Bizler pandemi döneminde yüzde 20 kapasite ile çalıştık. Biz de fırıncılar odası başkanlığı olarak ekmeğe bu ay veya önümüzdeki ay içerisinde zam yapmayı planladık. En azından 2 TL olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Ekmeğe zam yapılınca sanki kıyamet kopuyor”
Ekmeğe zam yapıldığında büyük tepkiler aldıklarını belirten Büyükelçi, bunu anlamakta zorlandığını da söyleyerek, “Her şeye zam geliyor. Akaryakıta zam geldi. Ekmeğe zam geldiği zaman sanki kıyamet kopuyor. Sanki insanların sadece ekmek alma gücü yok. Bugün hangi fırına giderseniz gidin, param yok dediğiniz zaman kaç ekmek isterseniz fırıncı size verir. Ama bunu ne market yapar, ne de bakkal” ifadelerini kaydetti.

 “Yufka ekmek bizi vurdu”
 Yufka Ekmeğin fırıncı esnafı vurduğunu ifade eden Başkan Büyükelçi,  “Malatya’mızda evde veya mahalle arasında vatandaşlarımız yufka ekmek satıyor. Doğal olarak fırıncılarımızı da etkiliyor. Herkes ekmeğinin peşinde. Onlar da iş yapmaya ve gelir elde etmeye çalışıyor. Ancak, yufka, pide ekmeğinin satışını düşürüyor” dedi.
  
Malatya’da şu anda 200 gram pide ekmeği 1,5 TL’den satılıyor.

KAYNAK: İHA-ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.