banner13

Gençler hem para kazanacak hem de sigortalı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazın 100 bin gence iş imkanı sağlanılacağını duyurmuştu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, projenin detaylarını anlattı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Haziran 2019 Cuma 17:26
Gençler hem para kazanacak hem de sigortalı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazın 100 bin gence iş imkanı sağlanılacağını duyurmuştu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, projenin detaylarını anlattı. 

100 bin genç , yaşadıkları şehirlerde toplum yararına çalışacak. Müjde cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, açıklama ise Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. Sarıeroğlu, gençler  “Hem para kazanacaklar hem de sigortalı olacaklar.” mesajını verdi.

"İSTİHDAM VE GENÇLER BİRİNCİ SIRADA"
Sarıeroğlu, istihdam ve gençler konusunun iktidarda oldukları süre boyunca gündemlerinde birinci sırasını oluşturduklarını söyleyerek, “ 16 yıldır AK Parti iktidarımızın gündeminde olan ilk konu gençler. Bu alanda da büyük başarı elde ettik. Cumhurbaşkanımız dün açıkladı. “'Gençler İçin Sosyal Çalışma Programı” ayrıca farkındalık konusuyla da önemli.” İfadelerini kullandı.

"YENİ BİR İŞKUR PROGRAMI OLACAK"
Devletin  sıcak elini gençlerimizin üzerine tutacağız. Gençlerimizin ilk sigortası kamu yararı adına yapmış oldukları İŞKUR programıyla sağlanacak.

"GENÇLERİMİZE MADDİ KATKI SAĞLAYACAĞIZ"
100 bin gencimizi Her yıl sosyal çalışma programına dahil edeceğiz.  Bununla amaçladığımız şey,  gençlerimizin enerjisi ve sinerjisinden faydalanmak, toplumsal konularda farkındalıklarını arttırmak ve gençlerimizin okul hayatlarına maddi olarak bir katkı sağlamak.

"BURS, KREDİ VE AYLIK ASGARİ ÜCRET"
Tabi gençlerimize bir de Burs ve kredi imkanlarımız var. Her ay asgari ücret üzerinden de katkı sunacağız. Bu programlardan 3 ay boyunca faydalanacaklar. Çalıştıkları sürede aldıkları ücret, burs ve kredi imkanlarından daha fazla.

“SİGORTALARI BAŞLAYACAK"
Gençlerimiz işe başlar başlamaz sigortalarını başlatmış olacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.