banner13

Dolar-Euro-Altın’da 1 Haziran itibariyle son durum ne?

Dolar bankalar arası piyasalarda yükselişe geçti ve 4.63’ün üzerini görürken Euro 5.40’ın üzerine kadar çıktı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
06 Haziran 2019 Perşembe 13:00
Dolar-Euro-Altın’da 1 Haziran itibariyle son durum ne?

Dolar bankalar arası piyasalarda yükselişe geçti ve 4.63’ün üzerini görürken Euro 5.40’ın üzerine kadar çıktı.

DOLAR NE KADAR OLDU?
Haftanın son işlem gününde dolar yükselişe geçti. Dolar, bankalararası piyasada güne 4.55 civarında başlayarak  4.63 TL üzerine kadar çıktı. Dün ise 4.50’yi aşması sonrasında dolar bugün en yüksek 4.6342’ye ulaştı. Kur 4.60’ın üzerinde hareketlilik gösteriyor. Son dönemlerde Merkez Bankası’nın attığı adımlar ile Londra’da yabancı yatırımcılarla yapılan toplantılarla Merkez’e olan güveni tazelemeye çalışıyor. Bu adımlarla dolar tarihi zirvesine ulaştığı 4.9290 seviyesinden uzaklaşmıştı.

EURO NE KADAR OLDU?
Euro Türk Lirası karşısında 5.40 seviyesinin üzerine çıktı.  ABD’nin ithal alüminyum ve çeliğe yönelik gümrük vergilerini bugünden sonra Avrupa Birliği, Meksika ve Kanada da uygulayacağı yönünde açıklama yapması ve siyasi belirsizliğin İtalya’dan sonra İspanya’da da etkisini göstermesi yatırımcıların sirk iştahını düşürdü.

Uzmanlar, siyasi gelişmeler ve ticaret dışında ABD’de istihdam raporu ile dünyanın genelinde açıklanması beklenen kısa adı PMI olan Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin yatırımcıların odağında olacağını ifade ediyor.

ALTINDA SON DURUM
1 Haziran 2018'de altın ons değeri 1.298 Dolar'dan işlem görmekte.

Bugün itibariyle (1 Haziran) Dolar'ın yeniden yükselişe geçmesinden dolayı gram altın değerlerinde de yükseliş yaşandı. Genel olarak bakıldığında Kapalı Çarşı’da sarı-metal piyasalarında yükseliş gözlemlendi. Ekonomistler, gram altının 204 TL’den hızla düşmesini Türkiye’de yaşanan son ekonomik ve ticari olaylarla ilişkilendiriyor.

Gram altın, alış 188.01 TL, satış 189.62 TL

Çeyrek altın, alış 307.08 TL;  satış, 313.34 TL

Cumhuriyet altını, alış 1264.03 TL, satış 1276.79 TL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.