banner13

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını dün gerçekleştirmişti. Toplantının ardından hem iş dünyası hem de işçilerin gözleri asgari ücretin ne kadar olacağında. Bakalım işveren ve vatandaşın bu konudaki yorumu ne?

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Aralık 2019 Çarşamba 12:27

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki toplantıda işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti. İlk toplantını ardından gözler 2020’de geçerli olacak asgari ücretin ardından komisyona çevrildi.

Asgari ücretle çalışan işçileri olduğu kadar iş verenleri de ilgilendiriyor gelecek zam. Bu kapsamda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da komisyonun ilk toplantısının ardından Ertv'ye özel açıklamalarda bulundu.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.