banner13

Rusya Ukrayna’ya saldırdı!

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, Rus tanklarının ayrılıkçı Luhanks yönetimindeki sınırı geçtiğini açıkladı.  

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Şubat 2022 Perşembe 12:10
Rusya Ukrayna’ya saldırdı!

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, Rus tanklarının ayrılıkçı Luhanks yönetimindeki sınırı geçtiğini açıkladı.  

Rusya tarafından Ukrayna’ya operasyon emrinin verilmesinin ardından ülkenin birçok şehrine saldırılar başladı. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, “Rus tankları ayrılıkçı Luhansk bölgesindeki Krasna Talivka, Milove ve Horodyshche'den giriş yaptı. Askeri çatışmalar bu bölgelere doğru devam ediyor. Ukrayna silahlı kuvvetleri ise savunma yapmayı sürdürüyor” denildi. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı ayrıca tankların sınırı geçtiği anlara ait görüntüleri resmi sitesinde paylaştı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Sabah verileri itibarıyla 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü, 3 tank da vuruldu. Rusya’ya ait birkaç kamyon yok edildi. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu” dedi.  

Büyükelçi Bodnar, Ukrayna’ya Rusya tarafından askeri müdahalenin başlatmasının ardından son gelişmeleri açıkladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden gelen bilgileri paylaşan Bodnar, “Sabah verileri itibarıyla 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü, 3 tank da vuruldu. Rusya’ya ait birkaç kamyon yok edildi. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu. Maalesef Ukrayna’yı savunan askerlerimiz arasında da kayıplar var. Maalesef aynı şekilde sivil halk arasında da kayıp verdiğimiz bilgiler ve haberler de gelmeye başladı” diye konuştu.

Gelen bilgilerin basın mensuplarıyla paylaşılacağını yineleyen Büyükelçi Bodnar, internette gerçeği yansıtmayan bilgilerin dolaştığını ve paylaşılmadan önce teyit edilmesi gerektiğini söyledi. “Size karşı tamamen açık olacağım” diyen Bodnar, “Söylemek isterim ki durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Uluslararası toplumun, Ukrayna ordusu ve Ukrayna toplumunun yardımıyla bu savaşı kazanacağımıza inanıyoruz. Bugünü hiçbir zaman unutmayın, çünkü 24 Şubat’ta dünya gerçekten değişti. Artık hayalet dünya bitti ve hepimiz savaş içindeyiz” açıklamasında bulundu.

Değerlendirmelerin ardından Büyükelçi Bodnar, Dışişleri Bakanlığında bakanlık yetkilileriyle görüşmek için büyükelçilikten ayrıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün saat 11.00’de bir güvenlik zirvesi gerçekleştirilecek.  

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ele alınacağı zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’daki ziyareti nedeniyle zirveye katılamayacak.

                                         

 KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.