banner13

TSK için üretilen nano teknoloji kamuflaj kıyafetlerini çalan 3 hırsız tutuklandı!

TSK için üretilen yaklaşık 1 milyon lira değerinde nano teknoloji kamuflajlarının Malatya’da bir işyerine teslim edilmesi gerekiyordu. Daha sonra kamuflaj kumaşın Malatya’daki iş yerine teslim edilmemesi üzerine durumdan şüphelenen işyeri başka kişi ve grupların eline geçme tehlikesi sebebiyle ihbarda bulundu. Hemen başlatılan operasyon ile malzemeleri çalan 6 şüpheli yakalandı. 3 hırsız tutuklanırken, 3 zanlı ise serbest bırakıldı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Aralık 2019 Cumartesi 17:15
TSK için üretilen nano teknoloji kamuflaj kıyafetlerini çalan 3 hırsız tutuklandı!

Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilen ve Malatya’ya gönderilen nano teknoloji kamuflajları çalan hırsızlar, çaldıkları malzemeler ile birlikte yakalandı. 

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bulunan bir iş yerinde Türk Silahlı Kuvvetleri için özel olarak üretilen yaklaşık 1 milyon lira değerinde olan nano teknoloji kamuflaj kumaşın Malatya'da bir işyerine teslim edilmek üzere alınmasının ardından, teslim edilmediği ihbar edildi. 

Teslim edilmesi gereken malzemelerin özelliği ve başka kişi ve grupların eline geçme tehlikesi sebebiyle Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri özel bir ekip oluşturularak hemen harekete geçti. İş yerinden malzemeleri alarak kayıplara karışan hırsızları araştırmaya başlayan ekipler, belgelerin tamamının sahte olduğunu ve bu şüphelilerin "Finansör, meydancı, şoför, sahte belge oluşturucu" şeklinde teşkilatlanan bir suç örgütü olduğunu belirledi. 

Şüphelileri yakalamak için adeta zamanla yarışan ekipler, şüphelilerin mazot aldığı akaryakıt istasyonunu belirledi. Benzer suçlardan birçok sabıkası bulunan İ.K., A.K., O.K., B.K., T.K. ve Ç.B. isimli şahıslar tarafından dört farklı çekici ve dorse ile sahte kimlik belgeleri kullanıldığı tespit edildi. Şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi üzerine harekete geçen ekipler, Osmangazi ve Görükle mahallelerinde 6 şüpheliyi çalınan malzemelerle birlikte gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin cezaevi firarisi olmak üzere birçok suçtan arandıkları öğrenildi. 

Ayrıca şahısları sorgulayan jandarma ekipleri, 3 Aralık günü Eskişehir'de üretilerek Adana'da bir iş yerine teslim edilmek üzere bekleyen piyasa değeri yaklaşık 900 bin lira olan kombi makinası ve ünitelerini de aynı yöntemle çaldıklarını ve İstanbul'da sattıklarını belirledi. 

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Bölge İstihbarat ekiplerince yaklaşık 2 milyon liralık malzeme çalan 6 şüpheli sorgulanmak üzere, çalınan malzemeler ile birlikte karakola götürüldü. Burada yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken 3’ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.