banner13

Pençe Kilit Operasyonu'nda bir askerimiz şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı çerçevesinde Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucunda şehit oldu. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, şehit olan piyade teğmenin acı haberi Ankara'da ki babaevine ulaştı. Piyade Teğmen Kanlıkuyu için Hakkari'de uğurlama töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi, daha sonra memleketi Çankırı'ya uğurlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Nisan 2022 Çarşamba 11:14
Pençe Kilit Operasyonu'nda bir askerimiz şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pence-Kilit Harekatı çerçevesinde Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu terörisler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucunda şehit oldu. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, şehit olan piyade teğmenin acı haberi Ankara'da ki babaevine ulaştı. Piyade Teğmen Kanlıkuyu için Hakkari'de uğurlama töreni düzenlendi.Şehidin cenazesi, daha sonra memleketi Çankırı'ya uğurlandı.

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 19 Nisan 2022 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız P. Tğm. Kaan Kanlıkuyu, teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucunda şehit olmuştur. Bölgede hava kuvvetleri ve ateş destek vasıtaları desteğinde operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Ankara’ya şehit ateşi düştü  
Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu’nun acı haberi Ankara’daki babaevine ulaştı.  

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pence-Kilit Harekatı çerçevesinde Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu terörisler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucunda şehit oldu. Yetkililer, Kanlıkuyu'nun şehadet haberini, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi, Güzelkaya Mahallesi, Güventepe Caddesi'nde yaşayan ailesine verdi. Polis ve Jandarma ekipleri tarafından eve Türk bayrakları asılırken belediye ekipleri taziye çadırı kurdu. Kanlıkuyu’nun evli olduğu ve eşinin hamile olduğu öğrenildi. Kanlıkuyu’nun babası Mustafa Kanlıkuyu’nun ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Soylu taziye ziyaretinde bulundu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan taziye ziyaretinde bulundu.

Hakkari'de uğurlama töreni düzenlendi
Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu için Hakkari'de uğurlama töreni düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu'nda, terör örgütü üyelerinin roketatarlı saldırısında şehit olan Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Başsavcı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve özgeçmişin okunmasının ardından şehit Kanlıkuyu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarının omzunda ambulansa konuldu. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na götürülen ve evli olduğu belirtilen Kanlıkuyu'nun cenazesi, daha sonra memleketi Çankırı'ya uğurlandı.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.