banner13

Onlar uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası!

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi bünyesinde görev yapan narkotik köpekleri 'Einstein' ve 'Neptün', uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor. Aldıkları zorlu eğitimin ardından polislerin en büyük yardımcısı olarak operasyonlara katılan detektör köpekler kanunen suç olan bütün maddeleri bulabiliyor. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Ocak 2020 Çarşamba 11:18

Onlar polislerin en büyük yardımcısı uyuşturucu tacirlerinin ise korkulu rüyası. 'Einstein' ve 'Neptün' isimli hassas burunlu köpekler Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi bünyesinde görev yapıyor.

Aldıkları eğitimin ardından tam bir görev adamı gibi çalışan köpekler operasyonlarda polislerin en büyük yardımcısı oluyor. 

Belçika Malinois cinsi 6 yaşındaki 'Einstein' ile 3 yaşındaki 'Neptün'ün bakımları özel olarak yapılıyor. 2 narkotik köpeği, her gün eğitmenleri eşliğinde antrenman yapıyor. 11 yaşına geldiklerinde emekliye ayrılacak olan 'Einstein' ve 'Neptün', saklanan her türlü uyuşturucuyu kısa sürede bulmayı başarıyor. 

Her köpek aldığı eğitime göre farklı tepkiler veriyor.  Bomba köpeği patlayıcıyı bulduktan sonra yanında oturup sahibini beklerken narkotik köpeği ise maddenin bulunduğu yeri tırmalayarak tepki veriyor. 

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 22.01.2020 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.