banner13

Malatya'daki tefeci operasyonunda 3 tutuklama!

Malatya‘da tefecilik yaptığı iddia edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Aralık 2019 Cumartesi 16:19
Malatya'daki tefeci operasyonunda 3 tutuklama!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince kentte tefecilik yaptığı iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

10 Aralık’ta tefecilik yaptığı belirlenen şüphelileri teknik takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıların faiz karşılığı para verdiği, zorla senet imzalattığı, faizlerle haksız kazanç elde edip borcunu ödeyemeyenleri tehdit ve darp ettikleri belirlendi.

Yapılan incelemenin ardından farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ekipler, zanlıların ev ve iş yerlerinde yaptıkları aramalarda çok sayıda tapu ve senet, 30 bin lira, faaliyeti olmayan şirketlere ait birçok kaşe ve makbuz, 1 ruhsatsız tabanca ile 134 tabanca mermisi ele geçirilmiş, ayrıca ikametin tuvaletinde yırtılarak tahrip edilen borç-alacak defteri ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 3’ü tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli şahısların kent genelinde toplam 54 kişiyi mağdur ettiği ve birçoğunu da icraya verdiği, mağdurların toplam icra bedelinin ise en az 2 milyon lira olduğu belirlendi.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.