banner13

Malatya'da engelli kız çocuğuna tecavüz iddialarına 7 gözaltı!

Malatya’nın Arguvan ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğuna tecavüz edildi yönünde sosyal medya paylaşımları yapan 7 kişi gözaltına alındı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Ocak 2021 Perşembe 19:03
Malatya'da engelli kız çocuğuna tecavüz iddialarına 7 gözaltı!

Malatya’nın Arguvan ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğuna tecavüz edildi yönünde sosyal medya paylaşımları yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Arguvan ilçesi Narmikan Mahallesinde ikamet eden 16 yaşındaki zihinsel engelli E. G.’ye çok sayıda kişi tarafından tecavüz edildiği iddiasının kızın ailesi ve Adli Tıp Kurumu raporu ile yalanlanmasına karşın sosyal paylaşım siteleri üzerinden olay yaşanmış gibi paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belli bir amaç dahilinde çarpıtarak gerçek dışı bir çok paylaşımda bulunmak suretiyle toplumda huzursuzluğa neden olarak algı operasyonu yapmaya çalıştıkları, yapılan paylaşımlarda Narmikan Mahallesi sakinleri ve engelli kız çocuğunun ailesinin hedef gösterilmesi nedeniyle 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldığı 7 kişinin gözaltına alındığı ve sayının arta bileceği belirtilirken, olayla ilgili iddiaların, PKK terör örgütüne yakın olduğu öne sürülen bazı kaynaklardan yayıldığı iddialarının da ayrıca soruşturulduğu öğrenildi.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden YORULDUK. Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak. Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok. Ailesi var, çocuk var. YETER ARTIK" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

iha

Son Güncelleme: 07.01.2021 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.